Zangschool Tosca heeft speciale lessen en trainingen voor mensen met podiumangst en faalangst, zowel voor musici als sprekers. Ilse Lindhout is angstcoach en gespecialiseerd in coaching bij allerlei soorten angst. Ze heeft speciaal voor podiumangst en faalangst een training ontwikkeld. In de training kan ze een veilige en ontspannen sfeer creëren en mensen op hun gemak stellen. Ze voelt zich betrokken bij elke deelnemer en ziet hun kwaliteiten en werkpunten. Ze kan mensen motiveren stappen te zetten die ze eigenlijk niet durven waardoor mensen zich op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

In de training bespreken we wat podiumangst precies is, welke klachten er zijn en hoe dit kan ontstaan. Omdat podiumangst er voor iedereen anders uit kan zien wordt er voor elke deelnemer een persoonlijk plan gemaakt.

Er komen verschillende technieken aan de orde, waaronder cognitieve technieken, gedragstechnieken, ontspanning en taakconcentratietraining.

De cognitieve therapie gaat ervan uit dat negatieve gedachten over een optreden of het eigen kunnen de angst en spanning van een optreden veroorzaken. Van deze methode is wetenschappelijk bewezen dat die een goed effect heeft op podiumangst. Het is een praktische methode waarmee je goed zelf kunt oefenen.

De training bestaat uit 12 lessen.