Basiscursus Zang

In deze cursus maak je kennis met de basistechniek van de zang. Aan bod komen onder andere ademhaling, houding, klankvorming, zuiverheid, stembereik en articulatie. Ook leer je over de verschillende zangstijlen, zoals klassiek en pop.

Basiscursus Complete Vocal Technique (CVT)

 Als je pop ofzingen mail 3 musical wilt zingen is dit de cursus voor jou! De CVT is een  nieuwe zangmethode die heel goed uitlegt hoe je moet zingen. In deze cursus  leer je de basis van de CVT. Je leert de 3 basisprincipes: ademsteun, twang en  ontspannen kaak en lippen. Verder leer je de 4 stemfuncties Neutral, Curbing,  Overdrive en Edge. We zingen en leren verschillende songs waarin we de  geleerde techniek toepassen.

 Deze cursus is er ook speciaal voor tieners en jongeren. Zie Poples tieners.

 Vervolgcursus zang

In de vervolgcursus ga je verder met de zangtechnieken waar je in de basiscursus een begin mee hebt gemaakt. We gaan dieper in op de techniek en je kunt er nog meer mee oefenen. Ook gaan we ons meer richten op interpretatie. Er is meer individuele aandacht en ruimte voor solozang.

Klassieke zang voor beginners

In deze cursus maak je kennis met klassieke zang: opera en lied. Je leert de basistechnieken van de klassieke zang. Deze passen we toe in liederen en aria’s. Aan bod komen onder andere: ademhaling, klankvorming, resonans, draagkracht, zuiverheid, articulatie en stembereik.

Klassieke zang vervolg

Wanneer je al enige kennis hebt van klassieke zang is dit de cursus voor jou. Je verdiept je verder in de klassieke zangtechniek en er komt enige solozang aan bod.

Poples tieners (12-17 jaar)

We maken een begin met de zangtechniek waardoor je je stem beter leert kennen. Je ontdekt wat je allemaal met je stem kunt doen. We zingen veel songs. Ook is er aandacht voor zelfvertrouwen en lef. Elke cursus wordt afgestemd op de wensen van de deelnemers.

Close harmony voor beginners

In deze cursus leer je meerstemmig zingen. Welke klanken passen bij elkaar en hoe gaat het een mooie samenklank worden. Er worden allerlei verschillende songs gezongen